Tænder


En Staffordshire bull terrier skal have stramme og tørre læber. Kæberne er stærke, og tænderne store med perfekt, korrekt og komplet saksebid, det vil sige at de øverste fortænder tæt overlapper de underste, og at bidet ligger vinkelret på kæberne.

Saksebidet inkluderer hjørnetænder, der ligger tæt i tandhvelvingerne. I en smal eller svag underkæbe kan hjørnetændere konvergere med tandkødet, og dette kan forårsage smerte for hunden. Spidsen af alle fire hjørnetænder skal være synlige på ydersiden af gummen når kæberne er lukket.

Alvorlige overbid, underbid eller indadvendte hjørnetænder kan give problemer med at gribe effektivt og give smerter for hunden.

Vær meget opmærksom på din hvalps bid omkring tandskiftet. Vokser de blivende tænder ud uden at mælketænderne er ude kan det skabe problemer med tandstillingen.

Det er vigtigt, at man er opmærksom på at dårligt bid er arveligt. Så ved at bruge en Staffordshire bull terrier med dårlig bid i avl risikerer man at problemet fortsætter i de fremtidige generationer
.


Udskriv denne side