Ansvar

Der følger et stort ansvar med, når du ejer en Staffordshire bull terrier. Ikke kun et ansvar for din egen hund, men også overfor alle andre ejere af denne race. 

Handler ejer ubetænksomt eller uforsvarligt i en situation hvor han/hun er sammen med sin Staffordshire bull terrier, kan det få store konsekvenser for alle, der ejer en Staffordshire bull terrier.
 

Vi skal alle være vores ansvar voksent 

Det indebærer, at alle ejere af Staffordshire bull terriere skal være gode ambassadører for racen, så folk der møder dem får et godt indtryk af ejere og hunde. 
Restriktioner, mundkurv og forbud kan ramme Staffordshire bull terrieren, hvis der sker bid på andre hunde, dyr eller mennesker.
Det er igennem gode ambassadører og og positiv "branding", at vi får resten af befolkningen til at se Staffordshire bull terrieren for hvad den er: En kompakt, logrende, lille hund, der har et stort hjerte, siger sjove lyde og elsker børn og voksne.

Som ejer af en Staffordshire bull terrier forpligter du dig bl.a. til at holde en god tone og udvise respekt for andre. Dette gælder ikke kun, når du er ude i offentligheden med din hund. Det gælder også når du færdes med andre Staffordshire bull terrier opdrættere og 
ejere på udstillinger til træning og gåture mv.
Det er let at træde ved siden af og begå fejl, som kan gøre det svært at få det samarbejde og etableret de kontakter, du ønsker. Sørg selv for at have den rette indstilling og vis respekt for andre. Lyt også til andres argumenter.


Ejere af Staffordshire bull terrieren er ansvarlige for at være gode ambassadører, overholde dansk lovgivning, f.eks. sikre at din hund er registreret i Dansk hunderegister og bærer hundetegn.

Erfaring viser, at den jævnlige debat om ”farlige hunde” og lovgivning, kan medføre restriktioner, til og med forbud. Også for vores race, selvom det rent faktisk ikke er Staffordshire bull terrieren, der har gjort noget forkert. Derfor er det af yderste vigtighed, at ejere 
af Staffordshire bull terrieren altid gør et godt indtryk og støtter op om racens gode image.

Det er dit ansvar at Staffordshire bull terrieren aldrig involveres i en uheldig episode. Kun én uheldig episode, uanset hvem der bærer skylden, kan have store konsekvenser for hele racen.


Husk at din adfærd og fremtoning som ejer er mindst lige så vigtig som din hunds.
Tænk over hvilke signaler dit sprog og din påklædning sender til dine omgivelser.


Udskriv denne side