Agility

Hvordan foregår agility?
Agility er en sport for alle hunde og førere. I sin ideelle udførelse kræver sporten harmoni og fuldstændig forståelse mellem hund og fører. Det er derfor nødvendigt med en ballast af lydighed og træning, før man begynder at deltage i denne sportsgren.

Agility stammer fra England, hvor det blev "opfundet" som en opvisningssport til et ridesportsstævne i 1976/77. Stille og roligt blev det til mere og allerede i 1979 kom agility ind som officiel hundesport i England. Derfra udviklede det sig til en i dag verdensomspændende hundesport.
Agility kom til Danmark i starten af 80'erne, hvor Pudelklubben tog elementer ind i deres lydighedstræning, og i 1986 havde Danmark sin første konkurrence. Det blev officielt en gren af hundesporten i Danmark i 1988. Siden da har agility vokset sig til en stor hundesport, der dyrkes på alle niveauer.

Danmark har i mange år gjort sig godt ved internationale mesterskaber, såsom nordisk mesterskab og verdensmesterskaber. Vores medaljehøst tæller både guld, sølv og bronze samt mange andre flotte placeringer i toppen af agility-eliten.

Agility tilbydes i stort omfang som træning i mange DKKs kredse og langt de fleste hundeklubber rundt om i Danmark. Der kan dog være træningspladser, som ikke har agility på programmet.

Selve sporten agility:
Ringen der benyttes, bør være mindst 30 x 35 m. Ved indendørsstævner kan dette ændres. Benyttes der to eller flere ringe, bør der være et lukket hegn eller god afstand mellem ringene (min. 10 m.).


Banelængde: 100 m - 200 m.


Ringunderlaget skal være jævnt, skridsikkert og må ikke være til fare for hunde eller førere.


Antal forhindringer: Min. 12 - max. 20 forhindringer, hvoraf mindst 7 skal være højdespring.


Alle baner, der konkurreres på, er designet specielt til stævnet af de dommere, der dømmer på dagen.

Hvalpelisten.dk

Hvalpelisten.dk er ejet og drevet af Dansk Terrier Klub.

Overvejer du en lille hundehvalp i familien har du her muligheden for et hurtigt overblik over aktuelle hvalpekuld.

Desuden har du muligheden for let at skabe kontakt til nogen af Danmarks mest engagerede Terrier opdrættere!